write to me on skype!
0888 365 366

Откриване на теч и влага

- Откриване на теч и влага в бани, мазета, тавани, покриви, открити тераси и ВиК инсталации. Невидими течове в различни замазки, басейни и спа. Пукнатини в язовирни стени и др.

- Откриване на течове по покриви на сгради. Разполагаме със специализиран локализатор на течове, чрез който много точно ще установим и локализираме от къде идва той. По този начин може да се спестят много пари от подмяна на хидроизолацията на покрива и да се направи само частичен ремонт. За повече информация прочетете статията " Теч от покрива ".

- ВиК услуги по отстраняване на откритите течове, при желание от страна на нашите клиенти. Работим с професионални водопроводчици, които се справят с всякакви запушвания във водопровода и канализацията. Работим с професионална фирма занимаваща се с поставяне на висококачествени материали и хидроизолации за ремонт на покриви.

Само единствено с този неразрушителен и безконтактен метод, Вие ще имате представа, къде точно е проблема. Няма да ви се налага да къртите всичко и да го възтановявате отново. Ще се съгласите, че това винаги са повече средства отколкото отстраняването само на локалният проблем. Термографската камера от професионално ниво много точно ще открие първоизточника на влагата и теча в мазета, стени, подове, гаражи, покриви, около доставящи и отводнителни системи в жилища, офиси и помещения от всякакъв тип. Тя може да работи дори в пълна тъмнина. Когато трябва да се открие теч в баня обикновенно се опитваме да видим през плочките, но по-добри са резултатите, когато се гледа извън банята, защото водата винаги оставя следи. Нашето предимство пред останалите фирми за ВиК услуги е, че локализираме мястото от където идва теча, като Ви даваме съответният доклад за находката и начините за отстраняването му, а при желание от Ваша страна можем да Ви предложим наши водопроводчици, които да извършат ремонта.  

Ще Ви покажем някои примери на какво се дължи влагата в помещенията, които обитаваме.

Влага може да се появи в стените, пода, таваните и покривите в следствие на не спазени технологични процеси, немарлива работа на строителите, в следствие на някакъв фабричен дефект на някой от компонентите с които се изгражда ВиК системата, дефектна или неправилно сложена хидроизолация, вандалско отношение към системите за доставка и  отвеждане на водата в канализацията, конденз от дограмата. Когато за първи път е измазано жилището мазилката е прясна и следователно трябва да се остави по-продължителен период от време за да излезе влагата.
Когато е налице някое от условията за причиняване на влага, това означава, че вече имаме проблем. Проблемът обаче обикновенно се задълбочава и с течение на времето става все по-голям, т.е. това означава повече средства за неговото отстраняване.  И тогава се замисляме, че трябва да се направи ремонт. Ето точно тука трябва да се свържете с професионалисти, които ще дойдат с термографска камера от професионално ниво, ще Ви направят
диагностика и ще посочат източникът на проблема.

2014-07-14 18.31.36-1320X240                                2014-07-14 18.31.36-2

На примерните снимките, които сме качили с по-тъмния цвят се вижда влага. Без термокамерата с просто око това не се забелязва.

2014-08-18 11.01.31-1320x240                                   2014-08-18 11.01.31-2

Снимките, които виждате са от откриване на теч от тераса.

2014-07-14 18.29.56-1320X240                                   2014-07-14 18.29.56-2

Още снимки за влага.

2014-08-22 17.23.06-1320x240                                   2014-08-22 17.23.06-2

Снимките, които виждате са от откриване на теч в баня.

Съвет: Когато търсите фирма за откриване на теч и влага обръщайте внимание в сайта има ли информация, коя е фирмата извършваща този вид дейност, с каква камера работят, ако е с една дръжка па макар и FLIR означава, че е хоби вариянт и нищо няма да могат да видят с нея. Гледайте и снимките качени в сайтовете, ако са неясни и размазани значи се работи с не професионална камера. Цената на тези "колеги" е предимно не реално ниска. Трябва да знаете, че даването на най-ниска цена не е белег на качество. За ENERGY AUDIT най-важно е качеството, а то се постига с професионална техника, богат професионален опит и сертифакат за работа с термаграфската камера. Нашият термограф има голям опит в областта на строителството, ВиК инсталациите и работа с високо и ниско напрежение на електроинсталации и не само.

 

Свързани материали: