write to me on skype!
0888 365 366

При покупка на жилище

- Препоръчваме на хората, които си купуват жилище да си направят термографска диагностика с цел да установят реалното му състояние. Благодарение на съвременната технология могат да се открият скритите дефекти или да се установи липсата на такива.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, КАКВО КУПУВАМЕ И ДА ПРОВЕРИМ  ЖИЛИЩЕТО ЗА ДЕФЕКТИ?

С термовизионната камера може да се извърши обследване на възлови места в имот, който подлежи на покупко-продажба и да се установи реалното му състояние. Обследването е мощен инструмент за корекция на цената на продаваният или отдаваният под наем имот. Благодарение на съвременната технология могат да се открият скритите дефекти или да се установи липсата на такива. Сертифицирането на имот преди продажбата му ще помогне на продавача да докаже предимствата на съответния имот, а на купувача спокойсвие, че няма скрити дефекти, които да се появят на по-късен етап.

Много хора не знаят за този вид услуга и този вид техническа възможност и дават хиляди евра за жилище без да са наясно в какво състояние е имота, който купуват. Нашата цел е да запознаем, колкото се може повече хора с новите възможности на Темографската камера FLIR и да оставим избор на хората, които знаят какво искат и търсят като жилище сами да решат дали да се възползват от нейните възможности. Сравнявам термографската диагностика преди покупка на жилище с диагностиката, която задължително всеки прави преди да си купи автомобил. Парите, които даваме за автомобил са доста по-малко в сравнение с тези, които отделяме за жилище и въпреки това винаги проверяваме колата за скрити дефекти. Препоръчваме ви да направим това и за жилището, което искате да закупите, вече имате тази техническа възможност, остава само да се възползвайте от нея.

Пример: "Дефект оставен от строителя", когато е полагал водопроводните тръби в банята. Шупла в полипропиленовата тръба, замазана със силикон и отгоре с мазилка.

2012-12-05 13.18.55 2012-12-05 13.19.20

Върху нея са сложени плочките. Хората са си оборудвали банята напълно и след 8 години проблемът напомня за себе си. Започва да сълзи по малко. Почва да избива навътре към спалнята. Така се засягат и двете ъглови стени.

2012-12-05 13.16.45 2012-12-05 13.18.55

Отдавна няма плочки от този модел за да се подменят след ремонта. Това се едни от най-трудните за откриване дефекти. Течът е на едно място, но по- пукнатини в мазилката или по-количеството хоросан в нея влагата се появява много често на съвсем друго място. Може да стигне около 1,5-2 метра встрани. Всички знаем от личен опит, че отлагането във времето на какъвто и да е проблем винаги води до оправянето му с повече средства, организация по ремонта, време, нерви и т. н.

Представете си също така, че след направно термографско обследване не са установени скрити дефекти, тогава удоволствието от факта, че изброрът на жилище си заслужава. Една забележка ако мога да вметна. До сега никой не е построил перфектното жилище.

Препоръка: Преди да купите жилище, моля ви проверете го за скрити дефекти, защото това ще ви донесе спокойствие и удовлетворение от покупката знаейки реалното състояние на имота.

 

 

Свързани материали: