write to me on skype!
0888 365 366

Теч от покрива

КАК ДА ОТКРИЕМ ТЕЧ ОТ ПОКРИВА НА СГРАДА?

 

Ние сме фирма специализирана в откриването на течове по покриви на сгради. Разполагаме със специализиран локализатор на течове, чрез който много точно ще установим и локализираме от къде идва той. По този начин може да се спестят много пари от подмяна на хидроизолацията на покрива и да се направи само частичен ремонт. В помощ ни е и професионалната термографска камера Flir, с която много точно се откриват невидими течове в замазки, в бани, мазета, покриви, тераси и ВиК инсталации.

Термографска диагностика на бизнес сграда

От направената термографска диагностика на фасадата на бизнес сграда се установи, че има влага под топлоизолацията. 

От направеният доказателствен материал се виждат на много места петна от влага, които са под направената външна топлоизолация. Причината е, че не е спазена технологията за поставяне на външна топлоизолация, в резултат на което тя е компрометирана. На много места  се виждат пукнатини дори с просто око. Въпрос на време е влагата да избие, да пукне мазилката и тогава процесите като цяло ще се задълбочат и ще се ускорят.

Термографска диагностика на еднофамилна къща

 

 

До сега никой не е построил перфектният имот. Въпросът е дефектите, които се откриват да са поносими и да търпят оправяне. 

На пръв поглед всичко е перфектно. Когато се погледне с термографската камерата обаче се вижда, че има проблем, а именно  наличие на влага. Това е така защото точно от северозападната страна  обикновенно идва дъжд и сняг. Понеже няма механична преграда за сняг и дъжд трябва да се положат специални смеси които да възпрепятстват навлизането на влага под мазилката. Необходимо е да се вземат мерки за отстраняването  на влагагата най-напред и след това да се възпрепядства навлизането на влагата повторно на същото място.

 

Влага под плочките на тераса

Част от доклад, който се дава на клиента.

При направената термографска диагностика на тераса на снимките много ясно си личат тъмните петна. Това е влага, която е под плочките. Учудващо е, че на места поставянето на плочките е изпълнено както трябва, но на повечето участъци като цяло това не е така. Или е имало голям промеждутък от време при полагането на плочките, вследствие на което е навлязла влага и в крайна сметка тя няма от къде да излезе сега или нещата технологично са направени неграмотно. Може би е заради недобросъвестно отношение. Причините могат да бъдат различни, мотивите също. Най-вероятното е, че не е спазена технологията и условията при които става полагането на плочките. От тук нататък – резултатът е ясен. Тъй като снимките са направени на един и същи обект, не е необходимо да се слага коментара за всяка една снимка.

Влагата в нашите жилища

 

 Влагата в нашите жилища

Влагата в помещенията, които обитаваме обикновенно се дължи на два източника.

1. Когато за първи път е измазано жилището мазилката е прясна и следователно трябва да се остави по-продължителен период от време за да излезе влагата. Когато се влезе в такова затворено помещение веднага се усеща застоялият въздух, но когато се създаде течение, чрез отваряне на прозорците и вратите застоялият въздух изчезва и климата се нормализира. В този случай говорим за естествена влага която с течение на времето изчезва. Ако обаче не се отварят прозорците и вратите, след определен период от време започва да се образува мухъл и плесени. От тук нататък нещата почват да стават неприятни.

 

Влага и теч в спалнята

Влагата и течовете са най-често срещаният проблем при нашите клиенти и затова искам с практически пример, да се обоснова, защо е необходимо при възникнал от това естество проблем да се обърнете към нас за термографска диагностика.