write to me on skype!
0888 365 366

Откриване на теч от тераса

КАК ДА ПОСТЪПИМ, АКО ИМАМЕ ТЕЧ ПО ОТКРИТА ТЕРАСА?

 

Мечта на голяма част от хората е да имат хубав апартамент, на висок етаж, с панорамна гледка и голяма открита тераса. Това обаче може да създаде един проблем, но той не е фатален и може да се установи и отстрани. 

Проблемите, които могат да възникнат са:

- при недобро сплавяване между покритието (фугите) на плочките и бордовете отстрани; 

- при нарушено покритие на терасата под-някаква форма;

- при некачествено положено покритие;

- при пропукване на покритието;

- при механично или химическо увреждане на покритието;

При дъжд, там където е нарушено покритието на терасата, влиза вода, получава се влага, която избива по стените, мазилката подпухва и започва да се руши.

Когато забележите, че имате теч или влага по стените или по плочките на терасата, най- добре е да се обърните към фирми, които откриват течове без къртене и са специализирани в откриването и локализирването на течове.

 Ние разполагаме с професионална термографска камера Flir, с микровълнов датчик и локализатор за откриване на течове и можем много точно да открием причината за течът и влагата във Вашето жилище. По този начин ще си спестите много средства от ремонта, тъй като ще знаете точното място и няма да Ви се наложи да къртите повече от колкото е необходимо.

Ето Ви примерни снимки, на които се вижда теч и влага на терасата и по стените на жилище, които не се виждат с просто око. Много често видимите следи от мухъл и влага са далеч от действителното изтичане, но благодарение на термалното изображение може да се открие пътя на влагата. 

 IR 1106           IR 1121

Съвет: Винаги при избора си на фирма за термографско обследване правете информиран избор. Интересувайте се от това каква е термографската камера и дали лицето има сертификат за работа с камерата. Това е във Ваш интерес, търсете си го.

 

Свързани материали: